5 Oorzaken van vreemdgaan

Christel 30 juni 2017
5 Oorzaken van vreemdgaan

Kent u iemand die wel eens vreemd is gegaan? Of kent u wellicht iemand waarvan de partner vreemd gaat en durft u het niet te vertellen? Vreemd gaan is een raar iets en als ik online aan het zoeken ga val ik al snel van de ene in de andere verbazing.

Zo lees ik dat 10% van alle kinderen buitenechtelijk verwekt is. Uit onderzoek blijkt dat 25% in de leeftijd van 20 tot 45 jaar vreemd gaat. Single vrouwen hebben vaker een relatie met een man die al een relatie heeft als omgekeerd. En vreemd gaan wordt door ongeveer 30% van de stellen genoemd als belangrijkste oorzaak voor het beëindigen van de relatie.

Dit zijn toch wel schokkende cijfers.

Ik vraag me dan ook meteen af waarom gaan er dan zoveel mensen vreemd?
Mensen die vreemdgaan hebben daar verschillende redenen voor. Dat gaat van ‘op zoek naar meer spanning’ tot ‘meer seks dan dat er in hun relatie zit’. Maar ook ‘op zoek zijn naar meer liefde’ of ‘weer aantrekkelijk gevonden willen worden’ en ‘uit de dagelijkse sleur komen’. Als je de psychologie er dan op na slaat komt het eigenlijk neer op 3 oorzaken. Onvrede met zichzelf, onvrede met de partner en als 3e dat de mens biologisch gezien gewoon helemaal niet monogaam is.

Naast deze 3 oorzaken liggen er nog 2 oorzaken die juist door de omgeving zijn beïnvloed en die hebben te maken met verschillen in opleidingsniveau en het hebben of verkrijgen van meer macht door de persoon die het meest verdient.

Nu ik wat meer weet over de vraag ‘waarom we vreemdgaan’ komt bij mij steeds meer de prangende vraag:
Hoe kom ik er nou achter of mijn partner vreemd gaat?
Je wilt die vraag toch ook niet aan familie of vrienden stellen. Zeker niet als je nog helemaal geen bewijs hebt maar je wel dat onbehagelijk gevoel hebt en je steeds vaker die momenten krijgt dat je je zelf deze vraagt stelt, … hij zal toch niet … ?

Dus als ik het dan aan niemand kan vragen, hoe krijg ik dan antwoord op deze vraag ?
Online vind ik al snel de mogelijkheid om een privé-detective in te huren. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer zo’n Sherlock Holmes die door donkere steegjes sluipt maar beschikken zij al over diverse manieren om deze prangende vraag te beantwoorden. Deze detective kan zekerheid geven en zal daar bewijs voor aanleveren maar kan ook aangeven dat het vermoeden onterecht is. Zo hoeft u niet meer in die onzekerheid rond te lopen. Vertrouwen in uw partner is tenslotte de basis voor een goed huwelijk toch?