Budgettip van Senioren.nl

Patricia 31 mei 2017
Budgettip van Senioren.nl

Het worden er meer en meer, en dus ook steeds goedkoper. Online winkels zijn in de afgelopen 10 jaar vervijfvoudigd en meer dan 70% van de Nederlanders geeft aan online te shoppen. Ook 55-plussers zijn actief in het online dataverkeer, waarbij het grootste deel aangeeft reizen en vakanties te boeken via het internet. En hier valt op veel manieren op te besparen! Een paar tips van Senioren.nl.

Besparen met kortingscodes
Een manier om te besparen is door gebruik te maken van kortingscodes. Websites als couponcode.nu bieden een compleet overzicht aan van alle kortingscodes van webshops. Met deze codes kunt u bij het bestellen of boeken van een reis korting krijgen. Het enige wat u hoeft te doen is de betreffende kortingscode in te voeren bij het afrekenen en de korting wordt automatisch berekend. Het loont dus altijd om even op zoek te gaan naar een code voordat u afrekent!

Besparen als vaste klant
Een andere methode om korting te krijgen is door te profiteren van speciale klantenacties. Deze worden bijvoorbeeld verstuurd in de vorm van nieuwsbrieven, waar u zich gewoon voor kunt aanmelden. Maar u kunt ook deelnemen aan bepaalde spaarprogramma’s. Denk bijvoorbeeld aan Airmiles of Ippies maar ook aan spaarsystemen van 1 merk.

Besparen op het juiste moment
Een laatste tip om zo min mogelijk te betalen is door te kopen op het juiste moment. Vakanties zijn bijvoorbeeld extra goedkoop wanneer u ze vroeg of op het laatste moment boekt. Met kleding en accessoires zit u goed wanneer de nieuwe collecties ervoor zorgen dat de vorige met korting worden verkocht. En bij elektronica profiteert u het meest bij de grote kortingsacties door het jaar heen, zoals Black Friday, Kerst en Sinterklaas.

Hopelijk heeft u er wat aan en weet u de volgende keer hoe u gemakkelijk geld kunt besparen bij online aankopen.