Het leukste vervoer op vakantie

Redacteur 14 maart 2017
Het leukste vervoer op vakantie

Sta je wel eens stil bij de vervoersmiddelen die je op vakantie gebruikt? Naast de auto, trein of fiets zijn er ook meer typische of traditionele manieren van transport. Het vervoer in New Delhi is anders geregeld dan steden aan het water. Zo heeft elk land of soms elke stad wel een typische manier van vervoer dat je gezien moet hebben. We hebben een aantal mogelijkheden op een rij gezet waardoor jouw vakantie onvergetelijk wordt.

Beter in een becak

In Indonesië noemen ze het een “becak”. In India noemen ze het een “riksja”. De bekende vervoersmiddelen die veelal worden ingezet voor toeristen. Het is een simpel concept. Een tweewielige kar getrokken of voortgeduwd door een fiets. Dat is direct het verschil tussen een becak en een riksja. Bij een becak zit de bak met zitplaatsen aan de voorkant en bij een riksja zit de bak achter. Al manoeuvrerend door het verkeer in grote steden, beleef je de echte cultuur. De drukte om je heen wordt ineens levensecht. Het is een aparte ervaring die je eigenlijk niet mag missen. Eén man bestuurt het voertuig en brengt je al trappend naar de plaats van bestemming, uiteraard tegen betaling. Maar dat is natuurlijk niet gek voor al dat harde werk.

Ervaar Thaise snelheden

De typische long-tail boot vind je met name in Thailand. De naam zegt het al. Het is een verlengde boot aangedreven door een sterke motor. Dit is een uitstekend vervoersmiddel om heerlijke een avontuurlijke sightseeing tour te doen door Bangkok, over de Chao Phraya Rivier. Of vaar eens over de vele “klongs” (kanalen) die in Bangkok te vinden zijn. Je ziet huisjes geplaatst op palen in het water, waar de Thaise kinderen in de zon aan het zwemmen zijn. Niet alleen kun je rustig varen over de klongs. Je kan ook met hogere snelheden over de rivier varen. Voel de snelheid van de long-tail boot en ervaar een andere Bangkok, dan de drukke binnenstad van de Thaise hoofdstad.

De relaxte camper is geschikt voor iedereen

Reis in een huiskamer setting met een luxe camper. De camper is geschikt voor iedereen. Of je nu reist met je gezin om alleen met je partner, een camper biedt een uniek gevoel van vrijheid. Dat is hét transportmiddel om comfortabel rondreizen te maken door landen als Amerika en Australië. Je kan ook een camper huren in Canada om de mooie natuur te beleven in het tempo dat jij graag wilt volgen. Rijd in luxe naar de Niagara Falls of bezoek een van de andere mooie natuurverschijnselen in het veelzijdige Canada. Het handige van een camper is dat je altijd over een slaapplek beschikt. Maar kijk uit waar je parkeert. Je wilt namelijk wel rustig kunnen slapen. 

Een icoon voor New York

Onmiskenbaar stukje herkenning voor “the city that never sleeps”. Jawel, de gele taxi in New York City. Wat veel mensen niet weten is dat deze taxi’s  eigenlijk niet in New York zijn ontstaan, maar in Chicago in 1907. Pas in 1912 werd de gele taxi een onderdeel van het New Yorkse straatbeeld. Sindsdien is het een icoon voor die wereldstad. Je moet er ooit in gezeten hebben. Het is niet per se een uiterst unieke ervaring zoals in een riksja of long-tail boot, maar het is (naast de metro) een uitstekende optie om je door de grote stad te bewegen. Heb je ook nog een leuke chauffeur? Dan heb je de kans dat hij je leuke tips geeft onderweg om naartoe te gaan.

Typische tour per Trabant

Hoewel een Trabant tour ook in Nederland ervaren kan worden, geeft een Trabant tour in het voormalig Oost-Duitsland toch wat extra’s. De grappige Trabantjes zijn er in vele varianten; kleuren en carrosserieën. Cruise met maximaal vier personen door de straten van Berlijn. Proef de authenticiteit van Unter den Linden en geniet van het populaire vervoersmiddel van de jaren 60.

Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden verspreid over de gehele wereld. Van huskytochten in Finland tot tramritjes in San Francisco. Vertel wat jouw leukste of spannendste ervaring is met een typisch vervoermiddel.