Ouderen lijken steeds meer op jongeren. Ze volgen de nieuwste trends, gaan nog volop uit, sporten veel en maken veel reizen. De tijd dat ouderen ‘achter de geraniums’ zitten is definitief over. Zo ook met online winkelen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat meer dan 20% van de ouderen al hun kleding online koopt. Meer dan 75% van de ouderen shopt zelfs al online. Dat is bijna net zoveel als onder de jongeren! Dit komt door 2 redenen. Steeds meer ouderen zijn bekend met het internet. En steeds meer ouderen zijn bereid om iets online te kopen. Het wordt steeds eenvoudiger gemaakt door de bestaande webshops.

Online winkelen wordt steeds eenvoudiger

Verschillende online winkels maken het steeds makkelijker om online te shoppen. Zo is de website van online overhemden specialist Overhemden.com geoptimaliseerd voor senioren. De plaatjes zijn allemaal groter gemaakt. Zodat elk overhemd op hoge kwaliteit te bekijken is. De knoppen zijn groter gemaakt. En de tekst is nét iets groter afgebeeld. Zo wordt de oudere gebruiker vanaf het begin een optimale ervaring geboden.

“Grijze groeimotor”

De afgelopen jaren zijn senioren de motor geweest achter consumentenbestedingen op internet. Naast kleding worden ook vakanties, dagjes uit en boodschappen tegenwoordig online gedaan. Dit komt mede doordat bijna iedereen gebruik maakt van internetbankieren tegenwoordig. En natuurlijk omdat kleinkinderen, en ook kinderen al volop gebruik maken van alles dat de digitale wereld te bieden heeft. Toch zijn er onzekerheden. Over bijvoorbeeld het gebrek aan persoonlijk contact, verzendkosten, maar ook vooraf betalen. Marcel van Overhemden.com: “Wij proberen deze barrières we te nemen door in te zetten op echte persoonlijke service. Winkelen bij ons moet aanvoelen alsof je in een echte fysieke winkel bent. Daarom staan wij altijd klaar voor persoonlijk advies. We hebben verschillende webshop keurmerken. Ook helpen de positieve ervaringen van onze huidige klanten.”

Barrières online winkelen weggenomen

Het kopen via internet loopt natuurlijk niet altijd vlekkeloos. Barrières zijn bijvoorbeeld dat het product niet fysiek aan te raken is. Dat de veiligheid niet gegarandeerd is. Of dat het überhaupt niet lukt om online te winkelen. De afgelopen jaren is hard gewerkt om dit weg te nemen. Het aandeel ouderen dat online winkelt is nu 75%. Dat is bijna net zoveel als de rest van de bevolking. Nederland is hiermee één van de koplopers van de wereld.

Nog makkelijker online winkelen?

Het kopen van kleding, bijvoorbeeld overhemden, online is niet zo lastig als veel mensen denken. In plaats van een product passen in de paskamer, is een meetlint voldoende. Meet de omvang van nek, borst en buik. Geef dit door aan de klantenservice of zoek zelf de juiste maat op. En gegarandeerd wordt altijd de juiste maat thuisbezorgd. Dat scheelt weer heen en weer zenden, en het online winkelen wordt echt leuk gemaakt zo.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Overhemden.com. Zij bieden een groot assortiment merk overhemden, zoals Profuomo, Circle of Gentlemen, Eton en Seidensticker.

Redacteuren

Write A Comment