Tweedehands auto’s

Redacteur 21 november 2016
Tweedehands auto’s

Naast een levendige handel in nieuw auto’s worden er ook veel tweedehands auto’s, vrachtwagens en brommobielen verkocht en gekocht. Dit gebeurt, naast via de garages, veelal op internet. Er zijn tal van verschillende sites waar je zelfstandig, of met een tussenpersoon, je auto kunt verkopen. Ben je op zoek naar een tweedehands auto, dan kun je deze vanzelfsprekend vinden op diezelfde sites. Bij het kopen en verkopen van een auto komen veel dingen kijken, het is belangrijk om dit te doen via een betrouwbare site zodat je verzekerd bent van een goede deal.

Occasion aanschaffen

Als je al wat ouder bent, is het misschien sonde om een gloednieuwe auto aan te schaffen. Bovendien kan niet iedereen met zijn AOW en een klein aanvullend pensioen voldoen aan de hoge vraagprijzen.  Senioren kunnen daarom overwegen om een tweedehands auto of brommobiel aan te schaffen. Zodra u weet wat voor auto aan uw wensen voldoet kunt u hiernaar op zoek in de vele online databases. Het is verstandig om een proefrit te maken over verschillende soorten wegen, in de stad, op een buitenweg en op de snelweg. Dit geeft je een goede indruk van de auto. Check of alle bedieningen het nog doen en de algemene indruk die de auto maakt. Verder is het goed om te letten op de besturing, het geluid en de remmen. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de auto goed zit, let dus ook op dingen als (been)ruimte, vering en zicht. Om zeker te zijn van je aankoop is het slim om altijd een aankoopkeuring uit te laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld bij de ANWB. Ook al is de verkoper verplicht om de mankementen en gebreken van de auto aan je te vertellen, vraag er specifiek naar. Als de auto aan de wensen voldoet kun je op internet aan de hand van het kenteken een berekening doen voor de kosten die de auto na aanschaf met zich mee zullen brengen. Ben je nog steeds enthousiast over de aankoop dan de auto dan is het tijd om te onderhandelen over de prijs. Als je van tevoren wat research hebt gedaan over wat dat type auto ongeveer waard is heb je een stevige voet om op te staan.

Occasions verkopen

Wilt u een occasion verkopen? Dan kunt u een aantal dingen overwegen: verkoopsites zoals Marktplaats.nl, inkoopsites, via de dealer als inruilauto of voor de echte slopers de autosloperij. Probeer het een en ander te vergelijken voordat u uw auto weg doet. Tip: rijdt uw auto niet meer of is uw apk verlopen? Dan kunt u een auto transport of bergingsbedrijf inschakelen. Overigens komen sommige bedrijven uw auto gratis bij u ophalen.