Heeft u vakantieplannen of gaat u binnenkort uw vakantie boeken? Heerlijk zeg, een weekje of zelfs langer van huis en even helemaal tot rust komen! Maar vakantie in een vreemde omgeving brengt ook altijd wat ongemakken met zich mee. Wat als u geld nodig hebt maar geen pinautomaat kunt vinden, u verdwaald bent op weg naar het centrum of als u ineens rare uitslag heeft. Of wilt u gewoon naar een goed gewaardeerd restaurant waar bij voorkeur veel locals komen? Ik heb voor u 5 hele makkelijke maar vooral handige apps op een rijtje gezet die u goed kunt gebruiken tijdens uw vakantie!

Offline Maps & Navigation
Met deze handige app kunt u overal ter wereld de route zoeken. Door middel van thuis de kaarten van de diverse landen te downloaden, kunt u tijdens uw vakantie de routekaarten offline gebruiken. Zo kunt u onbeperkt gebruik maken van de routekaarten zonder dat daar extra kosten bij komen.

Enkele voordelen op een rijtje

 • Werkt offline
 • 33 verschillende talen
 • Maximumsnelheid waarschuwingen
 • Vaste flitsenwaarschuwingen (in de landen waar het toegestaan is)
 • Rijstrookaanwijzingen
 • Nachtmodus

Download de app hier voor Andoid. Voor IOS kunt u het beste de HERE app gebruiken, deze werkt op dezelfde manier. Download hier de IOS Here app.

Nearby ATM & ATM Hunter
Op zoek naar een bank of pinapparaat? Uit ervaring weet ik dat het soms lastig is om een pinautomaat te vinden in de buurt van bijvoorbeeld uw hotel. Met de Nearby ATM app en ATM Hunter app kunt u altijd snel en gemakkelijk de dichtstbijzijnde banken en pinautomaten vinden.

Download hier de Nearby ATM app voor Android. Download hier de ATM Hunter app voor IOS

App de vakantiedokter
Vragen over gekke bultjes of een onbegrijpelijke bijsluiter? Download dan “App de Vakantiedokter”
van Zilveren Kruis om vanuit uw vakantiebestemming direct te chatten met een medisch
expert uit Nederland.

Een verpleegkundige behandelt uw bericht en overlegt zo nodig met de arts. Is er een medische
behandeling nodig, dan ontvangt u het adres van een ziekenhuis of apotheek in de buurt.

Met App de Vakantiedokter:

 • Komt u direct contact met een Nederlands medisch expert.
 • Kunt u een foto meesturen.
 • Hebt u direct contact met Eurocross Assistance bij spoedgevallen.
 • Ontvangt u praktische en medische tips voor vertrek.
 • Blijft uw privacy gewaarborgd.
 • Ook advies als u géén klant bent bij Zilveren Kruis

Download App de Vakantiedokter hier gratis voor Android en IOS

Tripadvisor
Op zoek naar leuke uitstapjes, lekker eten, goedkope vluchten of naar iets anders wat er bij u in de buurt te doen is? Download dan de Tripadvisor app en kijk wat andere reizigers u adviseren te gaan doen! 

Download gratis voor Android en IOS

Zeker op reis
Met de Zeker op Reis App heeft u altijd en overal uw belangrijkste (medische)gegevens bij de hand. Noodnummers, medicatie- en vaccinatieoverzicht, landeninformatie en praktische tips voor op reis zijn geïntegreerd in de Zeker op Reis App.

Medisch paspoort: In het medisch paspoort voegt u eenvoudig uw gegevens toe en vult vervolgens uw medisch dossier in. Naast informatie over ziekten en medicijngebruik kunt u ook uw vaccinaties beheren.

Ook staat hier informatie in over:

 • Vaccins
 • In geval van nood
 • Reisziekten
 • Reiswoordenboek
 • Reistips
 • Checklist

Download hier gratis deze Zeker op reis app voor Android en IOS

Redacteuren

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

Write A Comment