Meest gespeelde spelletjes op de Tablet

Christel 28 december 2015
Meest gespeelde spelletjes op de Tablet

Spelletjes bestaan er in vele verschillende soorten en maten. Ondanks dat er nog steeds bordspelletjes zijn nemen de online spelletjes flink toe. Veel populaire bordspellen zijn tegenwoordig ook online te spelen op de tablet. Ik heb voor jullie een Top 4 gemaakt met de meest gespeelde spelletjes op de tablet.

Wordfeud – ook wel bekend als scrabble
U kent Wordfeud waarschijnlijk wel als het bordspel Scrabble. Twee keer letterwaarde of drie keer woordwaarde. De letters op uw woordplankje moeten samen een woord vormen. Met het woord dat u maakt moet u proberen om zoveel mogelijk punten te verdienen. U kunt dit spel alleen spelen, u speelt dat tegen ‘een computer’, tegen een willekeurige tegenstander maar ook tegen bekenden van u spelen. Door middel van de chatfunctie van het spel kunt u tegelijkertijd chatten met uw tegenstander.

Sudoku
De Sudoku is een Japanse kruiswoordpuzzel, alleen zijn hierbij de letters vervangen door cijfers. Het doel van het spel is om in ieder blok, in iedere rij (zowel horizontaal als verticaal) de cijfers 1-9 te hebben. U speelt het spel alleen en hebt alleen uw logische inzicht nodig.

Monopoly
Net als bij het bordspel is het doel ook in de Tablet versie om zo rijk mogelijk te worden. Koop straten, bouw huizen en hotels en laat de tegenstander betalen. De online versie is bijna hetzelfde als de bordversie. Het verschil is dat u bij de online versie net perse tegen een ander persoon hoeft te spelen, maar u ‘de computer’ ook als tegenstander kunt hebben. 

Rummikub
Bij Rummikub heeft u een rekje met daarop cijfers in verschillende kleuren staan. Het is de bedoeling om alle steentjes op uw rekje kwijt te raken door op tafel setjes te maken. Deze setjes zijn bijvoorbeeld allemaal steentjes van een bepaald getal of cijfers op volgorde. Het online spel op de tablet werkt precies hetzelfde. Het enige verschil is dat u dit spel ook alleen (tegen de computer kunt spelen) mocht er niemand zijn die tijd heeft om met u te spelen. Uiteraard kunt u het ook tegen een van uw vrienden of familieleden spelen.

Heeft u deze spellen niet op uw tablet staan. Ga dan naar de Google Play store of naar iTunes en typ daar de naam van het spel in. Vervolgens kunt u het spel gemakkelijk downloaden.