Kerstmis op Huis Bergh

Christel 25 december 2015
Kerstmis op Huis Bergh

Vanaf 12 december is het kasteel weer versierd met kerstbomen, guirlandes, dennengroen en geurende bloemen in de vertrekken. Bezoekers worden verwelkomd met een knappend haardvuur in de hal. Uiteraard is ook de tentoonstelling Heilige en onheilige families te bekijken. In de troonzaal is een tafel feestelijk gedekt met wit damast, Rosenthal servies, zilveren bestek en kristallen glazen van het huis. Ook de hoeksalon en de kapel zijn te bekijken. Tevens is het mogelijk om onder leiding van een gids een torenbezichtiging te doen.

Kerstfeest voor het hele gezin
Aanbidding der KoningenFamilierondleidingen op zondag 20 en 27 december 13.00 en 14.30 uur
In samenwerking met het Catharijneconvent in Utrecht organiseert Huis Bergh het programma Feest! in het kasteel. In dit programma wordt aandacht besteed aan het culturele erfgoed van de nationale feestdagen. Wat vieren we eigenlijk met Kerstmis?

Huis Bergh bezit tal van schilderijen waarin het feest van Kerstmis centraal staat. De geboorte van Jezus, bezoek van de Driekoningen aan het kindje Jezus enz. Een gids neemt ouders en kinderen mee en vertelt wat er wordt gevierd aan de hand van het schilderij. Tevens is er gelegenheid om in ontspannen sfeer samen kerstliedjes te zingen, onder leiding van een pianist in de ontvangsthal bij een knappend haardvuur. Op beide zondagen komt ook de ijskoningin op bezoek die heel graag de kinderen wil ontvangen.

Entree: Volwassenen: € 12,50 p.p., kinderen van 5 tot 13 jaar:€ 8,50 p.p. Gezinskaart: € 38,00 (ouders of grootouders met max. 3 kinderen).

Wilt u meer weten over het Kerstfeest op Huis Bergh?