5 Feiten over kraanwater

Christel 25 december 2015
5 Feiten over kraanwater

Kraanwater, we drinken het allemaal. Maar wat weten we nou eigenlijk echt van het kraanwater wat we drinken, waar we onder douchen en we ons eten mee bereiden. Lees hieronder 6 feiten over het Nederlandse kraanwater.

 • Kraanwater is de goedkoopste dorstlesser
 • Kraanwater is een bron van bouwstenen. Het bevat namelijk veel bouwstenen die ons lichaam nodig heeft:
  • Kalium
  • Magnesium
  • Natrium
  • Mineralen
 • Ons kraanwater is van zeer goede kwaliteit. Het water dat bij ons uit de kraan komt moet aan veel eisen voldoen. Ondanks deze strikte eisen smaakt het water in het westen van het land totaal anders dan in het oosten van het land. Dit smaakverschil heeft te maken met de bron waar het water vandaan komt en samenstelling van het water.
 • Kraanwater is net zo goed als mineraalwater en bronwater.
 • Een van de taken van kraanwater is het bewaken van onze lichaamstemperatuur. Op het moment dat ons lichaam te warm is gaan wij transpireren. 98-99% van hetgeen wij transpireren bestaat uit water, de vorige 1-2% bestaan onder andere uit ureum, vetzuren, melkzuur, natriumchloride en creatine. Per dag zweten we gemiddeld zo’n 300 tot 800 cc water. Echter kan de hoeveelheid zweet flink oplopen bij het beoefenen van intensieve sport of warm weer.