U heeft er vast al eens over gedacht uw auto te verkopen. Misschien gebruikt u uw auto niet vaak meer, wilt u er een mooie reis van maken of wilt u het geld van de verkoop gebruiken om de tuin eens goed op te knappen. Maar na het afwegen van alle mogelijkheden omtrent het verkopen van auto’s, ziet u al snel door de bomen het bos niet meer! In dit artikel vindt u een aantal tips om uw auto veilig en snel te verkopen: laat die mooie reis maar beginnen!

Inruilen
Als u de auto gaat inruilen krijgt u te maken met verkopers die u in eerste instantie een auto willen verkópen. Uiteraard is de auto die zij u willen verkopen heel veel waard. Tegen de tijd dat zij u enthousiast hebben gemaakt blijkt úw auto ineens heel weinig waard. En dat terwijl u dacht dat u zo’n mooi exemplaar had!

Merkdealer
Een andere mogelijkheid is om u te wenden tot de merkdealer omdat uw mooie exemplaar daar waarschijnlijk meer zal opbrengen. Helaas komt u al snel van een koude kermis thuis. Behalve dat de merkdealer wat meer voor uw auto zal willen betalen, geldt dit andersom nog meer. Dus het bedrag wat u alsnog bij moet leggen valt misschien wel nog hoger uit.

Daarnaast komt u tot de ontdekking dat u vrijwel altijd korting kunt bedingen als u NIETS inruilt!

Particulier
Een volgende mogelijkheid is uw auto particulier te verkopen. Omdat u teleurgesteld bent over de geboden inruilprijzen zult u waarschijnlijk hier aan denken. Hoe langer u hierover nadenkt hoe meer u het idee krijgt dat u dan de juiste prijs zult ontvangen. U maakt een aantal mooie foto’s van de auto zodat goed te zien is hoe mooi de lak er nog uitziet en hoe netjes het interieur nog is. Vervolgens gaat u bepalen op welke site u gaat adverteren, bijvoorbeeld door een vergelijkingssite te gebruiken. Zodra u hiermee bezig bent komt u tot de ontdekking dat het best lastig is om voor uw auto de juiste site te vinden. Daarnaast brengt dit, behalve toch wat kosten, ook de nodige rompslomp met zich mee.
U moet allereerst al de juiste titel zien te bepalen zodat uw auto wel wordt gevonden door mensen die exact uw merk en type zoeken. Vervolgens alle opties en bijzonderheden beschrijven en dan ook nog de foto’s in de juiste volgorde zien bij te voegen.
Als u dit allemaal gedaan heeft en de advertentie geplaatst is begint het wachten. In het begin bent u nog vol vertrouwen en u houdt uw telefoon bij de hand. Met een beetje geluk is er een beller en komt het tot een afspraak. U geeft uw adres en wacht in spanning af. Als de potentiële koper verschijnt, als hij al verschijnt, en de auto bevalt hem denkt u dat het voor elkaar is, maar dan begint het afdingen. Als u met de koper een prijs overeen komt begint de administratieve rompslomp. Daarnaast hoopt u dat er niet net na verkoop iets kapot gaat. Uiteraard geeft u geen garantie maar de koper weet u vast wel te vinden.

Auto inkoop
Auto inkoop is tegenwoordig ontzettend makkelijk met bedrijven die steeds vaker de auto-inkoop service aanbieden en zo de rompslomp van het auto verkopen van u overnemen. Maar nu vraagt u zich misschien af, wat is mijn auto waard?  Tegenwoordig zijn er tal van veilige en snelle manieren om de waarde van uw auto te bepalen. Bij bedrijven als Wij Kopen Auto’s vult u uw kenteken in of, als u dit liever nog niet doet, het merk, model en type, de kilometerstand en uw email- adres. Vervolgens ontvangt u de getaxeerde waarde en kan uw auto binnen 24 uur verkocht zijn. U heeft geen omkijken naar de administratieve afhandeling en ontvangt netjes het afgesproken bedrag en vrijwaringsbewijs. Veiliger en sneller kan niet!

Het enige wat u nu nog rest is fantaseren over uw nieuwe auto.

Redacteuren

Write A Comment