Pinksteren is altijd 10 dagen na Hemelvaart en valt op de 50ste dag van Pasen. De naam Pinksteren, afgeleid van het Griekse woord pentèkostè, betekent dan ook vijftig. En zoals voorgaande jaren, zijn er elk jaar weer de Pinksterfeesten, pop- en jazzfestivals en diverse pinkstermarkten. Laat u ook dit jaar weer inspireren met leuke uitjes tijdens het Pinksterweekend!

1. Appelparade
Voorheen de Olmenhorst Voorjaarsfair wordt dit jaar de Appelparade! Naast de voorjaarsmarkt, workshoptent, kinderactiviteiten, het culinaire plein en creatieve exposities, worden ook muziekoptredens en theater aan het aanbod toegevoegd. Dit is kortom een heel gezellig festival met een prachtige omgeving en een divers programma!
Openingstijden: zaterdag 23 mei t/m maandag 25 mei
Hele dag
Bekijk hier uitgebreide informatie over de Appelparade.

2. Luikse markt Utrecht
Mocht het weer wat tegen zitten, kunt u terecht bij de Luikse markt in de Jaarbeurs in Utrecht voor een overdekt uitje! Hier vindt u een uitgebreide rommelmarkt met 750 kramen, diverse activiteiten en gezellige live muziek. Wat wilt u nog meer? En wie weet vindt u tussen al die antieke spullen, wel net dat ene missende onderdeel van uw verzameling.
Openingstijden: zondag 24 mei t/m maandag 25 mei
09:00 – 16.30
Bekijk hier uitgebreide informatie over de Luikse markt in Utrecht.

3. Pinkstermarkt Vlissingen
Uitzicht op zee en genieten van de zon, dat doet u op de Pinkstermarkt op de boulevards in Vlissingen! Op zondag 24 mei geniet u hier van lekker eten, gezellige terrasjes en de kraampjes. Neem ook uw kleinkinderen mee, want er zijn een heleboel leuke attracties waar uw kleinkinderen ook van plezier kunnen hebben!
Openingstijden: zondag 24 mei
10:00 – 17:00
Klik hier voor uitgebreide informatie over de Pinkstermarkt in Vlissingen.

4. North Sea Regetta
Wilt u wel iets heel bijzonders zien? Kom dan naar de kust van Scheveningen en bekijk een bijzonder schouwspel op zee van de schepen van de North Sea Regatta. U kunt hier diverse races bekijken, neem dus lekker plaatst op het strand of bij één van de strandtenten. Scheveningen is natuurlijk ook een geweldige locatie voor een dagje uit op het strand en om een hapje te eten op de boulevard.
Openingstijden: vrijdag 22 mei t/m maandag 25 mei
Hele dag
Klik hier voor uitgebreide informatie over de North Sea Regetta.

5. Harley Dag Apeldoorn
Als u net zo van motoren houdt als ik, dan moet op 2de Pinksterdag in Apeldoorn zijn voor de Harley-dag! Geniet van live optredens, ongelofelijk veel Harleys en diverse kraampjes waar u niet genoeg van kunt krijgen. Daarnaast bent u van harte welkom om op het Raadhuisplein een hapje te komen eten!
Openingstijden: maandag 25 mei
Hele dag
Klik hier voor uitgebreide informatie over de Harley Dag in Apeldoorn.

Weet u al wat u gaat doen met Pinksteren? Gaat u naar de kerk of geniet u van een dagje uit? Laat het ons weten via onze Facebookpagina.

Wat u ook gaat doen, de redactie van Senioren.nl wenst u fijne Pinksterdagen!

Redacteuren

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

Write A Comment