Een muziekprogramma dat tegelijkertijd uw lichaam en geest uitdaagt, kan uw hersenfunctie en stemming (vooral bij senioren) verbeteren. Dit blijkt uit een studie in Zwitserland.

Het onderzoek
Een typische muziektherapie sessie bestaat uit het maken van bewegingen op ritmisch muziek van de piano. In het onderzoek werden de deelnemers uitgedaagd om te multitasken op de muziek. Ook werd hen gevraagd om snelle reactie oefeningen te doen. Zoals het beginnen en stoppen van lopen of het veranderen van hun looptempo op commando en tegelijkertijd hun stappen te matchen aan de lange of korte muzieknoten die werden gespeeld.
Met de studie deden 134 mannen en vrouwen mee boven de leeftijd 75. De deelnemers hebben aan het muziekprogramma één keer per week voor 25 weken lang deelgenomen. Daarnaast werd er een vergelijking gedaan met een groep deelnemers die nooit hebben meegedaan aan muziektherapie.

Resultaat
Na zes maanden bleek dat er 66 deelnemers die hebben meegedaan met het onderzoek een verbeterende cognitieve werking ontstond, de angst en spanning was afgenomen, vergeleken met de groep die niet heeft mee gedaan aan de therapie.
Daarnaast kan muziektherapie u ook helpen bij het herdenken van herinneringen, toenemen van bewustzijn, verminderen van pijn, stress en ongemak.

Redacteuren

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

Write A Comment