Heeft u al een actieve hobby? Of bent u niet actief genoeg? U zit in uw gouden jaren waarbij u genoeg tijd heeft om heerlijk te genieten en actief te zijn! Maar wat kunt u dan allemaal doen? Wij vertellen u welke hobby’s u kunt doen waarbij u uw lichaam en geest positief traint.

Zwemmen
U kunt heel goed fit blijven door minstens één keer per week te gaan zwemmen. Er zijn veel voordelen aan zwemmen vooral tegen veroudering:
– Het verlaagt de kans op chronische ziekten
– Het bevorderd de gezondheid voor mensen met een hartziekte en diabetes
– Het bevorderd de gezondheid van uw gewrichten
– Tot slot vermindert zwemmen de kans op een depressie en is het goed voor uw stemming!

Yoga/Meditatie
Yoga en meditatie wordt steeds populairder bij senioren. Het is goed voor uw bloedcirculatie in zijn geheel, en voor de bloedsomloop naar uw hersenen en hart toe.
Rek en strek oefeningen gecombineerd met meditatie behoort al jarenlang als basis voor ultieme gezondheid bij de Chinese bevolking.

Reizen
Voor veel mensen is reizen echt een hobby. De reis naar de eindbestemming alleen al is een avontuur. Door te reizen en verschillende landen te bezoeken en verschillende culturen te zien is reizen heel leerzaam. Het hoeven niet gelijk verre bestemmingen te zijn als u denkt aan reizen, dat kunnen ook weekendjes weg zijn in Europa. Als u hier vroeger niet de tijd voor had, dan kunt u nu uw kans grijpen om lekker te gaan reizen.
Voor inspiratie voor weekendjes weg en uitjes, kunt u een kijkje nemen op: www.enjoy.nl/weekendje_weg

Dansen
Volgens een recent onderzoek blijkt dat dansen u slimmer kan maken! Wie had dat gedacht? Dansen is een geweldige manier om fit te blijven en te werken aan uw uithoudingsvermogen, balans te creëren en voor de spieropbouw. Maar hoe maakt dansen u dan slimmer? Door na te denken welke stappen u moet zetten en door de ritme te volgen, traint u zo uw hersenen.

Tuinieren
Ja, tuinieren is zeker een actieve hobby! Wat dacht u van al dat grijpen, dragen, strekken, lopen, staan, knielen en hurken? Daarnaast is tuinieren rustgevend en erg leuk om te doen. Zonder dat u het eigenlijk weet, bent u heel hard aan het sporten!

Redacteuren

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

Write A Comment