Voor liefhebbers van cultuur, ontspanning en natuur is een reis naar Hongarije een uitstekende keuze. Het is daarom ook geen wonder dat in de laatste jaren de toerisme in Hongarije sterk is toegenomen. In dit artikel vertel ik u wat Hongarije allemaal te bieden heeft.

Cultuur
In de hoofdstad Boedapest vind u veel historische monumenten, gebouwen, kastelen en musea die u kunt bewonderen. Maar ook zijn er veel bezienswaardigheden te vinden in andere regio’s in Hongarije, zoals: Balatonmeer, Tiszameer, Velencemeer en in Zuid en West- Hongarije. U kunt bijvoorbeeld de stad Keszthely bezoeken, waar een prachtig kasteel te vinden is in een groot park.

Ontspanning
Hongarije staat ook bekend om zijn rijk aan geneeskrachtige thermaal water. Wist u dat er in Boedapest meer dan 150 Spa’s zijn? De meeste hotels bieden kuren en wellness aan. Erg populair in Hongarije is de kuuroord Héviz die enkele tienduizenden jaren geleden is ontstaan. Een perfect land om heen te gaan om lekker te ontspannen en tot rust te komen.

Natuur
Niet alleen bij een wellness kunt u ontspannen, maar ook bij mooi natuur. De natuur in Honagrije lijkt wel eindeloos en u kunt er van alles doen. Er zijn zoveel mogelijkheden, zoals: vissen, zeilen, kanoën, paardrijden, Nordig walking en fietsen. De bekendste bestemming voor veel vakantiegangers is Badacsony, de ligging is aan het Balatonmeer en beschikt over prachtige omgeving. Voor de echte natuur liefhebbers!

Heeft u Hongarije al eens bezocht? We horen graag wat u er van vond!

Redacteuren

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

Write A Comment