Ouderen en zorgverzekering: een aantal tips van Independer

Patricia 23 december 2014
Ouderen en zorgverzekering: een aantal tips van Independer

Ouderen stellen meestal andere eisen aan hun zorgverzekering dan jongere mensen. Zo kunnen zij vaak wel wat extra vergoeding gebruiken voor bijvoorbeeld de fysiotherapeut, medicijnen of een kunstgebit. In dit artikel een paar tips van Independer voor u om een goede zorgverzekering af te sluiten.

Bij welke zorgverzekeraars betalen ouderen meer premie?
De meeste Nederlandse zorgverzekeraars rekenen voor iedereen dezelfde premie, ongeacht je leeftijd. Maar bij een paar zorgverzekeraars betalen ouderen wel meer. Dat geldt dan alleen voor de aanvullende verzekeringen; voor de basisverzekering is de premie voor iedereen sowieso gelijk.

Independer heeft op een rij gezet welke zorgverzekeraars een leeftijdsafhankelijke premie hebben. Bekijk het overzicht op hun website.

Bedenk goed welke zorg u nodig heeft
Het is niet noodzakelijk om alle zorg die u nodig heeft ook te verzekeren. Bereken altijd goed of dit wel loont. Wanneer u bijvoorbeeld maar twee keer per jaar naar de tandarts gaat voor alleen een controle, kunt u dit beter zelf betalen. Een tandartsverzekering kost namelijk al snel meer dan 100 euro per jaar, terwijl twee keer een controle in totaal iets meer dan 40 euro is.

Bespaar op uw zorgverzekering door je eigen risico te verhogen
Bent u nog redelijk gezond en heeft u weinig zorg nodig? Dan loont het om uw eigen risico te verhogen. Wanneer u het eigen risico maximaal verhoogt (tot 875 euro), kan dat tot wel 300 euro per jaar aan premie schelen.  Bedenk dan wel dat u dit bedrag in één keer moet kunnen betalen,  mocht dit onverhoopt nodig zijn.

Vergelijk de verschillende zorgverzekeringen
Tot slot is het belangrijk om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo kunt u zien welke zorgverzekering voor u het meest geschikt is. Bij Independer vergelijkt u zorgverzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op onder meer zorgkwaliteit, dekking, polisvoorwaarden en ervaringen van andere verzekerden. Maak een vergelijking op Independer.nl om te zien waar u het beste uit bent. Of bel Independer op 035-626 55 44 om advies te krijgen van een expert.