Elk jaar opnieuw uw zorgverzekering onder de loep nemen is verstandig. De vergoedingen in het basispakket veranderen elk jaar en zorgverzekeraars passen steeds premies en polisvoorwaarden aan. Bovendien komen er nieuwe verzekeraars bij.

Uw zorgbehoeften veranderen ook met de jaren. Over het algemeen geldt bijvoorbeeld, hoe ouder iemand wordt, hoe slechter de ogen worden. Mensen die op leeftijd zijn hebben vaak een leesbril nodig en/of zijn bijziend. Met alleen een basisverzekering krijgt u doorgaans niets vergoed voor uw bril of lenzen. Bekijk goed welke aanvullende verzekeringen voor uw situatie toegevoegde waarde kunnen hebben en welke niet. Zo heeft een aanvullende verzekering voor medische kosten in het buitenland wellicht niet veel zin als u bijna nooit in het buitenland bent.

De vergoedingen die u krijgt verschillen per verzekeraar. Zo vergoedt de ene verzekeraar bijvoorbeeld alleen de brilglazen, de ander alleen het brilmontuur en weer een ander vergoedt de glazen én het montuur. Ook verschilt de maximale vergoeding en het eigen risico per verzekeraar.

Als u tussen 18 november en 31 december naar een andere zorgverzekering overstapt, regelt uw zorgverzekeraar de overstap voor u. Wel zo makkelijk. Wat ook erg makkelijk is, is het vergelijken van zorgverzekeringen. U kunt dan aangeven hoeveel eigen risico u wilt en welke aanvullende verzekeringen u nodig heeft. De verzekeringen die aan uw eisen voldoen worden vervolgens met elkaar vergeleken. Op deze manier kunt u een goede beslissing maken.

Redacteuren

Write A Comment