Luxe zonvakanties in de wintermaanden populair

vakantiepanel 14 september 2011

Maar liefst 54% van de Nederlanders die de winterzon opzoekt, kiest voor een vakantie met meer luxe en comfort aangezien de prijzen dan beduidend lager liggen dan in de vakantieperiodes. Deze groep prefereert dus meer luxe en comfort boven een lagere prijs. Dit blijkt uit een onderzoek van de vakantie beoordeling site Vakantiepanel.nl onder ruim 1000 vakantiegangers.

“Op vakantie buiten de vakantieperiodes is voor ons niet alleen financieel aantrekkelijk maar ook is het dan heerlijk rustig en genieten we meer van de omgeving. Wij krijgen dan meer waar voor ons geld.”

Buiten het seizoen op vakantie gaan biedt vele voordelen, niet in de laatste plaats de laagseizoenprijzen. Vakantiepanel ziet dan ook een trend onder Nederlanders dat in deze periode gekozen wordt voor meer luxe en comfort.

Oad Reizen, de grootste Nederlandse touroperator, speelt hierop in. Jeroen Min, senior productmanager zonvakanties: “Zeker in de winter zien we een stijgende vraag naar meer comfort. Oad springt hierop in door o.a. aan de Turkse Rivièra een ruim aanbod aan luxe vijfsterren hotels op basis van All Inclusive en met volop wellnessmogelijkheden aan te bieden. De prijs is vergelijkbaar met een ontspanweekendje in een wellnessresort in Nederland inclusief verblijf, dus de keuze is snel gemaakt. Daarnaast zijn in de winter ook luxe accommodaties op de Canarische Eilanden (vakantie Spanje) en in Egypte traditioneel populair.”

Verdere uitkomsten van het onderzoek

–      35% van de ondervraagden gaat altijd in de vakantieperiode naar de winterzon

–      30% gaat in de wintermaanden helemaal niet naar de winterzon

–      27% gaat in de wintermaanden soms op zonvakantie, buiten de vakantieperiodes om

–      8% gaat in de wintermaanden altijd op zonvakantie, buiten de vakantieperiodes om

Dit artikel is ook te lezen op Vakantiepanelblog.nl.