Rubriek

Familie

Rubriek

We hebben allemaal een eigen karakter maar met de jaren kan dit ook een beetje veranderen. Als we jong zijn vinden we het vaak nog belangrijk wat andere van ons denken. Wanneer we ouder worden we toch wat vrijer en ook milder. Deze trekjes zullen vaak veranderen als we ouder worden:

Zachter en milder

Als we wat ouder worden gaat vaak de hardheid er wat uit. Vooral bij mannen zal dit wat meer op vallen maar het gebeurt ook bij vrouwen. Vaak komt dit door minder werkdruk of omdat ze dan al met pensioen zijn. De druk om te presteren wordt minder waardoor er ook minder stress ervaren wordt. Het kan ook komen door de komst van kleinkinderen dat het karakter hierdoor wat kan veranderen.

Ouder en eigenzinniger

Hoe ouder hoe gekker zeggen ze vaak. In veel gevallen kan dit wel kloppen, wanneer we ouder worden doen we soms nog gekkere dingen als toen we nog jong waren. Regels, prestaties en sociale druk vinden we allemaal een stuk minder belangrijk. Het opleven kan ook komen na het verlies van een dominante partner. Na het rouwproces kan deze persoon helemaal op leven en vrijer worden als anders.

Kalm en rustig

We maken ons een stuk minder druk. We hebben veel dingen al mee gemaakt dus het wisselen van baan of het vragen van hulp vinden we allemaal niet zo erg meer. Het geeft dus meer rust wanneer er een verandering komt. Waar jongere met leuke ideeën komt houden de vijftigplussers de rust er in voor een mooie balans.

Misschien denk je dat het een hele klus is om een bbq te organiseren, zeker als het voor een grote familie is, maar dat valt reuze mee als je de voorbereiding maar goed doet. Uiteraard is een goedwerkende bbq een noodzaak. Misschien moet je nog een extra bbq kopen. Oriënteer je dan goed wat betreft de geavanceerde opties vandaag de dag. En hoe pak je het zitcomfort aan? Het tuinmeubilair inspecteren en kijken wat je eventueel aan extra tuinmeubelen nodig hebt is een goed idee. Is de basis voor elkaar dan werk je het prettigst met een checklist zoals onderstaand.

1. Praktische uitnodigingen

Een uitnodiging moet gezellig zijn maar ook altijd praktisch. Vraag iedereen tijdig te reageren ook als het niet lukt om te komen. Dat voorkomt teleurstellingen. Vandaag de dag zijn er ook zeer veel speciale wensen waar het eten betreft. Vraag op de uitnodiging meteen om speciale diëten.

2. Wees flexibel

Het is gebruikelijk dat gemiddeld 10% van de mensen die zich aanmelden toch verhinderd is. Daar kan je niets aan veranderen. Maar er kan ook plotseling een aantal familieleden op het laatste moment alsnog willen komen. Hou daar rekening mee.

3. Zorg voor parkeergelegenheid

Waarschijnlijk heb je zelf geen ruim parkeerterrein, maar het is gewoon prettig als er voldoende ruimte is voor iedereen. Misschien kun je iets regelen met de buren? Zorg anders dat er een duidelijke routebeschrijving is vanaf het dichtstbijzijnde gratis parkeerterrein.

4. Veel mensen willen graag een handje helpen

Er zijn altijd taken te verdelen, dus zorg dat alles goed op een rijtje staat. Iemand kan bijvoorbeeld de tuinset klaarzetten. Voor degenen die de bbq gaan verzorgen, heb je extra schorten klaarliggen zodat ze dat kunnen doen zonder hun kleding te beschadigen.

5. Veiligheid voor alles

Er wordt bij de bbq nu eenmaal gewerkt met hoge temperaturen en dat is niet zonder risico. Zorg dat er blusmaterialen en een EHBO-doos klaarliggen. Probeer ook risico’s zoveel mogelijk te mijden door bijvoorbeeld lange spatels te gebruiken.

6. Zorg dat het voedsel veilig ligt en duidelijk is aangegeven waar alles ligt

Bij de aankoop van de spullen heb je rekening gehouden met de speciale wensen van de gasten. Het is dan uiteraard van belang om ook bijzondere producten eenvoudig te kunnen vinden. In de commotie van een gezellige bbq ontstaat er anders al gauw een kleine wanorde. Omdat er met rauw vlees wordt gewerkt is hygiëne noodzakelijk. Vlees mag nooit langer dan twee uur buiten de koeling en hou rekening met risicovolle producten zoals kip.

7. Zorg voor passende drankjes

Het is altijd moeilijk om in te schatten hoeveel dorst je gasten zullen hebben. Uiteraard wil je ook een ruime keuze hebben voor de Bobs in het gezelschap. Als je er zelf moeite mee hebt om een goede inschatting te maken vraag dan eens advies bij bijvoorbeeld een slijter of een kennis die zelf af en toe een feestje organiseert.

8. Hou rekening met het weer

Ook op de mooiste zomeravond kan het weer omslaan. Uiteraard kan je niet overal op voorbereid zijn, maar een plaats om te schuilen is vaak eenvoudig te regelen met behulp van een tentdoek. Dat voorkomt een grote wanorde op het moment dat er onverhoopt een bui losbarst.

9. Zet de bbq op een vooraf bepaald moment uit

Het feest kan tot in de kleine uurtjes doorgaan, maar op een bepaald moment is de eetlust gestild. Het is een goed idee om een laatste ronde in te voeren zodat iedereen verzadigd raakt.

Een derde van de ouderen die voor de coronacrisis geen gebruik maakten van internet, is dat sindsdien wel gaan doen. Belangrijkste reden om in contact te blijven met hun naasten en om zich bezig te houden in de lange dagen thuis. Dat blijkt uit een peiling van ouderenorganisatie ANBO onder 4000 ouderen.

Uit de peiling van ANBO blijkt verder dat van de ouderen die online actief zijn, bijna de helft aangeeft dat ze meer zijn gaan beeldbellen, twintig procent heeft meer contact met anderen via sociale media (waaronder Facebook) en 18 procent doet online spelletjes.

“Een groot deel van de ouderen was al digitaal actief,” aldus Liane den Haan van ANBO. “Maar sommige nog niet. Door het coronavirus zijn veel ouderen aan huis gekluisterd en krijgen ze veel minder of geen bezoek. Om toch contact te kunnen onderhouden met hun kinderen en kleinkinderen, is een deel van die groep de afgelopen periode op internet gegaan. Bij ANBO hebben we telefonisch ook veel mensen geholpen om te leren beeldbellen of een Facebook-account aan te maken. Het is mooi om te zien dat dat lukt en dat ouderen hun familie soms na weken, via een tablet of smartphone weer kunnen zien en spreken.”

Ouderen iedere dag online

Bijna 35 procent van de respondenten geeft aan dat ze sinds de coronacrisis meer gebruik is gaan maken van internet. 9 van de 10 ouderen gebruikt het internet dagelijks. Iets meer dan de helft van de ouderen gebruikt een computer, een kwart een tablet en 21 procent een smartphone.

Toegevoegde waarde

Liane den Haan: “We vroegen ouderen op welke manier het internet voor hen van toegevoegde waarde is. Naast het gemak (om dingen op te zoeken), noemen veel mensen dat ze op deze manier meer contact hebben met anderen en dat ze er ook plezier aan beleven om online te zijn. Dat is in deze lastige en moeilijke tijd dan een lichtpuntje.”

Zelfredzaam

Van de respondenten geeft bijna de helft aan (48 procent) dat ze geen hulp hebben gekregen van anderen om internet en de toepassingen te installeren; een kwart kreeg hulp van kinderen of kleinkinderen en een klein deel (8 procent) van de buren of kennissen.

Over de peiling
ANBO heeft deze peiling in de eerste twee weken van mei 2020 uitgevoerd onder ruim 4000 ouderen. Van de respondenten was 45 procent vrouw en 55 procent man. Meer dan de helft van de respondenten (52 procent) was tussen de 70 en 75 jaar en 40 procent was 75 jaar of ouder.

Bron: ANBO

Zwangere vrouwen gaan een leuke, maar ook zware tijd tegemoet. Die tijd wil jij natuurlijk nog iets leuker maken. Bovendien wil je ook een beetje steun bieden. Daarom kom je zo af en toe eens met een leuk cadeau aan. Dan is het wel leuk om daar ook wat werk van te maken. Je bent immers niet de enige die met een cadeau aan zal komen. De vraag is dan dus wat je het best kan kiezen. Dit zijn de beste cadeaus voor zwangere vrouwen waar je mee kan aankomen.

Een goed zwangerschapskussen

Denk in de eerste plaats eens aan wat zwangere vrouwen nodig hebben. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat ze het soms op momenten flink zwaar kunnen hebben. Daarom is een cadeau dat het leven iets kan verlichten altijd een goed idee. Op deze website vind je bijvoorbeeld een goed zwangerschapskussen. Dat kan ze dan gebruiken om de pijnen en krampen die ze voelt te verlichten. Dat komt op momenten natuurlijk meer dan geroepen. Met dat cadeau zal je in ieder geval bijdragen aan een vlotter verloop van de zwangerschap. Dat maakt het juist zo’n goed idee.

Lekkere verzachtende bodylotion

Ook het lichaam van de zwangere vrouw krijgt flink wat te verduren tijdens de zwangerschap. Wanneer je dat een beetje kan verzachten, dan doe je dat natuurlijk graag. In dat opzicht kan bijvoorbeeld het smeren van bodylotion een goed idee zijn. Het is niet bewezen dat die helpt, maar alleen al de handeling van het insmeren en het gevoel dat je daarbij krijgt kan eraan bijdragen dat je je wat beter voelt als zwangere vrouw. Wanneer je zelf zwanger bent geweest weet je dit maar al te goed. Zo kom je dus met een goed cadeau aan.

Kom met bonnen

Het is niet altijd het leukste idee, maar wel altijd het meest praktische. Zoals eerder al aangegeven krijgt de aanstaande moeder waarschijnlijk al allerlei cadeaus van familie en vrienden. Om niet met nog meer frutsels aan te komen, of om te zorgen dat de zwangere vrouw zelf gewoon de dingen kan halen die ze nog echt nodig heeft, kan je met een leuke bon aankomen. Op die manier draag je op een goede manier bij. Dit is uiteindelijk vaak wel de meest geschikte manier om te zorgen dat je haar wat biedt waar ze echt iets aan heeft.

U wilt een familieweekend gaan organiseren. Een familieweekend waar er tijd voor elkaar wordt gemaakt en de familieband wordt versterkt. Bij het organiseren van een familieweekend komt er veel om de hoek kijken. In dit artikel wordt besproken welke stappen ondernomen moeten worden en wat u dient mee te nemen.

Uit hoeveel personen bestaat het reisgezelschap en waaruit bestaat het reisgezelschap?

Om te kunnen bepalen welke accommodatie geboekt wordt voor het hele reisgezelschap is het van belang om te weten hoeveel personen er mee gaan. Misschien wel belangrijker om te weten is waaruit het reisgezelschap bestaat: kinderen, volwassen, ouderen, mensen met een beperking of mensen die minder mobiel zijn.

Wat zijn onze wensen en waar willen wij verblijven?

Ga met de gehele familie rond de tafel zitten om te bespreken wat de wensen zijn. Zet de wensen op papier, zodat u gezamenlijk kan kijken of de wensen met elkaar overeenkomen. Wanneer de wensen met elkaar overeenkomen, kunt u gezamenlijk bepalen waar u wilt verblijven. Wanneer de locatie is bepaald, kunt u samen met uw familie kijken of er een geschikte accommodatie beschikbaar is op de gewenste data.

Tips om een familieweekend tot een succes te maken:

 • Check de algemene omschrijving van de accommodatie waar u verblijft.
 • Lees hetgeen wat onder ‘belangrijk om te weten’ staat.
 • Bekijk de plattegrond van de omgeving waar de accommodatie staat, zodat u weet of er bijvoorbeeld een supermarkt of een restaurant op het park is gevestigd en welke activiteiten u er kunt doen.
 • Maak van tevoren afspraken over wie welke taken tijdens het familieweekend op zich neemt, zodat er geen onenigheid kan ontstaan.
 • Neem leuke gezelschapsspelletjes mee, zodat u gezamenlijk in de avond de dag kan afsluiten met een spelletje.

Wat neemt u mee op een familieweekend?

Allereerst is het aan te bevelen om een koffer mee te nemen. De Samsonite Collectie bestaat uit koffers die voor iedereen geschikt zijn. De koffers hebben verschillende formaten. Om te bepalen wat voor kleding u meeneemt op reis is het aan te bevelen om te kijken naar de weervoorspelling. Zo kan de temperatuur in de avonduren dalen, dus neem voor de zekerheid een lange broek en vest mee.

Mocht u naar een zonnige bestemming gaan of in Nederland verblijven tijdens de mooiere dagen vergeet de zonnebrand dan niet mee te nemen. Daarbij is het ook aan te bevelen om voorafgaand aan het familieweekend te bepalen, welke personen benodigdheden/ materialen meenemen om optimaal te kunnen verblijven.

Wat dit hotel zo uniek maakt is de handige all-in formule. U betaalt 1 vaste prijs voor een compleet arrangement.

Het eten en drinken, toegang tot het subtropisch zwem- en saunaparadijs, de bowling, de fitness, de diverse spelactiviteiten en avondentertainment zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Geen verrassingen achteraf en u weet waar u aan toe bent!

Zo veel te zien en te doen!

Het 4-sterren hotel in Assen heeft zelf heel veel te bieden maar ook in de omgeving is er voor ieder wat wils te beleven. Jong en oud kunnen hier uitstekend vertoeven. Uiteraard kunt u vanuit het hotel fietsen en wandelen maar ook de stad Assen is een bezoek waard om gezellig te shoppen. Maar ook het Nationale Gevangenis museum, Kamp Westerbork en de Hunebedden liggen in de buurt en zijn natuurlijk de moeite waard.

Ook op zoek naar een familieweekend waar alles al bij inbegrepen is en geen verrassingen achteraf?

Boek dan deze 3-daagse All In familie aanbieding in het Drentse Assen.

Recreatief.nl

Top 3 Familieweekendjes in Voorthuizen

Wilt u er eens op uit met de familie? Geniet van deze leuke locatie op de Veluwe de kinderen kunnen hier heerlijk genieten in het zwembad of in de speeltuin. Kom zelf ook tot rust en ga eens heerlijk dineren of gezellig bowlen.

Beleef een weekendje weg op de Veluwe met de familie.

 1. SUPER nachtje weg op de Veluwe – KIDS for FREE
 2. Op safari op de Veluwe – Kids for Free arrangement
 3. 2=1 Familieuitje op de Veluwe – Gezellig er op uit met de Kids

Bent u op zoek naar meer familiearrangementen in Voorthuizen?

Met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Recreatief.nl

Wilt u met de Familie een aantal dagen ertussenuit? Even lekker met de hele familie een weekendje weg en genieten van de faciliteiten van het hotel. Speciaal voor families hebben wij een website ontwikkelt waar alle familiehotels op staan en waar er dus gegarandeerd voor jong en oud de faciliteiten aanwezig zijn die u verwacht tijdens een weekend weg.

Over Familiehotel.nl
Genieten van uw vrije tijd begint hier. Weekendjes weg en bijzondere vakanties ervaren. Sinds 1999 zijn wij de specialisten in uitjes geschikt voor alle leeftijden.

Om een indruk te krijgen van de website Familiehotel.nl, heb ik hieronder de vijf meest populaire arrangementen toegevoegd:

 1. Burgers’ Zoo Familie uitje – familiehotel Doorwerth op de Veluwe
 2. 3 Daags Weekendje weg in Brabant met KIDS for FREE
 3. All-In familie arrangement net over de grens
 4. Familie voordeelarrangement – Kinderen GRATIS!
 5. Familie Trip aan het strand in Schoorl!

Op de website kunt u kiezen uit de Nederlandse regio’s, maar wij gaan ook de grens over zoals Duitsland en België. Daarnaast kunt u op de website kiezen tussen verschillende thema’s zoals de Efteling, KIDS FOR FREE, de Veluwe en nog veel meer.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de arrangementen op Familiehotel.nl?

Recreatief.nl

Met de hele familie een heerlijk weekend weg naar de Veluwe? Geniet samen in een comfortabele en luxe bungalow met uw hele gezelschap. Een familieweekend draait tenslotte om gezelligheid en bij elkaar zijn en leuke activiteiten samen doen waar iedere generatie van kan genieten.

Activiteiten voor Jong en Oud

Opa legt aan zijn kleinkinderen uit hoe hij vroeger speelde zonder een tablet of smartphone tijdens de oudhollandse spellen. Tijdens een lekker buffet wordt u in de watten gelegd met heerlijke gerechten. Kiest ervoor om een huifkartocht te maken en het moois van de Veluwe te ontdekken. Voor wie een heerlijk weekend nader tot elkaar wil komen is dit echt een aanrader. Natuurlijk maakt u tijdens uw verblijf gratis gebruik van bijvoorbeeld de midgetgolfbaan, diverse speeltuinen, binnen-, buitenzwembad, tennisbaan en sportvoorzieningen.

Er is voor iedereen wat te beleven hier dus dit is een op en top familieweekend voor iedereen!

Recreatief.nl

Nog maar 54 dagen en dan is het Kerst. Waarschijnlijk bent u al weer volop plannen aan het maken om de Kerstdagen door te brengen met kinderen en kleinkinderen. Nodigt u de gehele familie lekker thuis uit? Of is het wellicht een beter idee om tijdens de feestdagen er lekker op uit te trekken met de hele familie?

In dit laatste geval heeft u in ieder geval geen stress van alle boodschappen die u in huis moet halen en welk kerstdiner u moet serveren. In beide gevallen is het natuurlijk wel heel erg leuk om uw kinderen en kleinkinderen te verrassen met wat leuke kerstcadeaus onder de kerstboom.

Heeft u al een idee wat u gaat kopen? Een lekker geurtje voor uw dochter, een mooie klusbox voor uw zoon? Maar wat zouden de kleinkinderen willen hebben? Wat dacht u van een mooie iphone-case? Dit is een bescherm hoes voor de telefoon en kan in allerlei soorten en maten besteld worden zelfs met een leuke foto of spreuk. Op deze manier bent u altijd een beetje bij uw kleinkinderen.

De telefoon is bij veel jongeren namelijk nummer 1 waar ze hun vrije tijd aan besteden. Gemiddeld zo’n 3 uur per dag, maar bij veel jongeren is dit zelfs nog meer. Apple heeft zelfs sinds kort een app, waarbij er gemeten wordt hoeveel tijd er doorgebracht wordt op de telefoon.

Zijn uw kleinkinderen al wat ouder en wonen zij misschien ook al op zichzelf. Dan is het misschien leuk om een kerstpakket te geven. Hier zitten vaak wat leuke kerstaccessoires in, maar ook veel lekkernijen voor een gezellig, romantisch avondje op de bank. Zeker wanneer de kleinkinderen op zichzelf wonen is dit natuurlijk een schot in de roos!

Kerstpakketten zijn er ook voor ieder budget. Zo heeft u al een leuk pakket onder de € 20,- dus heeft u een hele grote familie dan blijft de Kerst toch nog enigszins betaalbaar!