Rubriek

Familie

Rubriek

Zwangere vrouwen gaan een leuke, maar ook zware tijd tegemoet. Die tijd wil jij natuurlijk nog iets leuker maken. Bovendien wil je ook een beetje steun bieden. Daarom kom je zo af en toe eens met een leuk cadeau aan. Dan is het wel leuk om daar ook wat werk van te maken. Je bent immers niet de enige die met een cadeau aan zal komen. De vraag is dan dus wat je het best kan kiezen. Dit zijn de beste cadeaus voor zwangere vrouwen waar je mee kan aankomen.

Een goed zwangerschapskussen

Denk in de eerste plaats eens aan wat zwangere vrouwen nodig hebben. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat ze het soms op momenten flink zwaar kunnen hebben. Daarom is een cadeau dat het leven iets kan verlichten altijd een goed idee. Op deze website vind je bijvoorbeeld een goed zwangerschapskussen. Dat kan ze dan gebruiken om de pijnen en krampen die ze voelt te verlichten. Dat komt op momenten natuurlijk meer dan geroepen. Met dat cadeau zal je in ieder geval bijdragen aan een vlotter verloop van de zwangerschap. Dat maakt het juist zo’n goed idee.

Lekkere verzachtende bodylotion

Ook het lichaam van de zwangere vrouw krijgt flink wat te verduren tijdens de zwangerschap. Wanneer je dat een beetje kan verzachten, dan doe je dat natuurlijk graag. In dat opzicht kan bijvoorbeeld het smeren van bodylotion een goed idee zijn. Het is niet bewezen dat die helpt, maar alleen al de handeling van het insmeren en het gevoel dat je daarbij krijgt kan eraan bijdragen dat je je wat beter voelt als zwangere vrouw. Wanneer je zelf zwanger bent geweest weet je dit maar al te goed. Zo kom je dus met een goed cadeau aan.

Kom met bonnen

Het is niet altijd het leukste idee, maar wel altijd het meest praktische. Zoals eerder al aangegeven krijgt de aanstaande moeder waarschijnlijk al allerlei cadeaus van familie en vrienden. Om niet met nog meer frutsels aan te komen, of om te zorgen dat de zwangere vrouw zelf gewoon de dingen kan halen die ze nog echt nodig heeft, kan je met een leuke bon aankomen. Op die manier draag je op een goede manier bij. Dit is uiteindelijk vaak wel de meest geschikte manier om te zorgen dat je haar wat biedt waar ze echt iets aan heeft.

U wilt een familieweekend gaan organiseren. Een familieweekend waar er tijd voor elkaar wordt gemaakt en de familieband wordt versterkt. Bij het organiseren van een familieweekend komt er veel om de hoek kijken. In dit artikel wordt besproken welke stappen ondernomen moeten worden en wat u dient mee te nemen.

Uit hoeveel personen bestaat het reisgezelschap en waaruit bestaat het reisgezelschap?

Om te kunnen bepalen welke accommodatie geboekt wordt voor het hele reisgezelschap is het van belang om te weten hoeveel personen er mee gaan. Misschien wel belangrijker om te weten is waaruit het reisgezelschap bestaat: kinderen, volwassen, ouderen, mensen met een beperking of mensen die minder mobiel zijn.

Wat zijn onze wensen en waar willen wij verblijven?

Ga met de gehele familie rond de tafel zitten om te bespreken wat de wensen zijn. Zet de wensen op papier, zodat u gezamenlijk kan kijken of de wensen met elkaar overeenkomen. Wanneer de wensen met elkaar overeenkomen, kunt u gezamenlijk bepalen waar u wilt verblijven. Wanneer de locatie is bepaald, kunt u samen met uw familie kijken of er een geschikte accommodatie beschikbaar is op de gewenste data.

Tips om een familieweekend tot een succes te maken:

 • Check de algemene omschrijving van de accommodatie waar u verblijft.
 • Lees hetgeen wat onder ‘belangrijk om te weten’ staat.
 • Bekijk de plattegrond van de omgeving waar de accommodatie staat, zodat u weet of er bijvoorbeeld een supermarkt of een restaurant op het park is gevestigd en welke activiteiten u er kunt doen.
 • Maak van tevoren afspraken over wie welke taken tijdens het familieweekend op zich neemt, zodat er geen onenigheid kan ontstaan.
 • Neem leuke gezelschapsspelletjes mee, zodat u gezamenlijk in de avond de dag kan afsluiten met een spelletje.

Wat neemt u mee op een familieweekend?

Allereerst is het aan te bevelen om een koffer mee te nemen. De Samsonite Collectie bestaat uit koffers die voor iedereen geschikt zijn. De koffers hebben verschillende formaten. Om te bepalen wat voor kleding u meeneemt op reis is het aan te bevelen om te kijken naar de weervoorspelling. Zo kan de temperatuur in de avonduren dalen, dus neem voor de zekerheid een lange broek en vest mee.

Mocht u naar een zonnige bestemming gaan of in Nederland verblijven tijdens de mooiere dagen vergeet de zonnebrand dan niet mee te nemen. Daarbij is het ook aan te bevelen om voorafgaand aan het familieweekend te bepalen, welke personen benodigdheden/ materialen meenemen om optimaal te kunnen verblijven.

Wat dit hotel zo uniek maakt is de handige all-in formule. U betaalt 1 vaste prijs voor een compleet arrangement.

Het eten en drinken, toegang tot het subtropisch zwem- en saunaparadijs, de bowling, de fitness, de diverse spelactiviteiten en avondentertainment zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Geen verrassingen achteraf en u weet waar u aan toe bent!

Zo veel te zien en te doen!

Het 4-sterren hotel in Assen heeft zelf heel veel te bieden maar ook in de omgeving is er voor ieder wat wils te beleven. Jong en oud kunnen hier uitstekend vertoeven. Uiteraard kunt u vanuit het hotel fietsen en wandelen maar ook de stad Assen is een bezoek waard om gezellig te shoppen. Maar ook het Nationale Gevangenis museum, Kamp Westerbork en de Hunebedden liggen in de buurt en zijn natuurlijk de moeite waard.

Ook op zoek naar een familieweekend waar alles al bij inbegrepen is en geen verrassingen achteraf?

Boek dan deze 3-daagse All In familie aanbieding in het Drentse Assen.

Recreatief.nl

Top 3 Familieweekendjes in Voorthuizen

Wilt u er eens op uit met de familie? Geniet van deze leuke locatie op de Veluwe de kinderen kunnen hier heerlijk genieten in het zwembad of in de speeltuin. Kom zelf ook tot rust en ga eens heerlijk dineren of gezellig bowlen.

Beleef een weekendje weg op de Veluwe met de familie.

 1. SUPER nachtje weg op de Veluwe – KIDS for FREE
 2. Op safari op de Veluwe – Kids for Free arrangement
 3. 2=1 Familieuitje op de Veluwe – Gezellig er op uit met de Kids

Bent u op zoek naar meer familiearrangementen in Voorthuizen?

Met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Recreatief.nl

Wilt u met de Familie een aantal dagen ertussenuit? Even lekker met de hele familie een weekendje weg en genieten van de faciliteiten van het hotel. Speciaal voor families hebben wij een website ontwikkelt waar alle familiehotels op staan en waar er dus gegarandeerd voor jong en oud de faciliteiten aanwezig zijn die u verwacht tijdens een weekend weg.

Over Familiehotel.nl
Genieten van uw vrije tijd begint hier. Weekendjes weg en bijzondere vakanties ervaren. Sinds 1999 zijn wij de specialisten in uitjes geschikt voor alle leeftijden.

Om een indruk te krijgen van de website Familiehotel.nl, heb ik hieronder de vijf meest populaire arrangementen toegevoegd:

 1. Burgers’ Zoo Familie uitje – familiehotel Doorwerth op de Veluwe
 2. 3 Daags Weekendje weg in Brabant met KIDS for FREE
 3. All-In familie arrangement net over de grens
 4. Familie voordeelarrangement – Kinderen GRATIS!
 5. Familie Trip aan het strand in Schoorl!

Op de website kunt u kiezen uit de Nederlandse regio’s, maar wij gaan ook de grens over zoals Duitsland en België. Daarnaast kunt u op de website kiezen tussen verschillende thema’s zoals de Efteling, KIDS FOR FREE, de Veluwe en nog veel meer.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de arrangementen op Familiehotel.nl?

Recreatief.nl

Met de hele familie een heerlijk weekend weg naar de Veluwe? Geniet samen in een comfortabele en luxe bungalow met uw hele gezelschap. Een familieweekend draait tenslotte om gezelligheid en bij elkaar zijn en leuke activiteiten samen doen waar iedere generatie van kan genieten.

Activiteiten voor Jong en Oud

Opa legt aan zijn kleinkinderen uit hoe hij vroeger speelde zonder een tablet of smartphone tijdens de oudhollandse spellen. Tijdens een lekker buffet wordt u in de watten gelegd met heerlijke gerechten. Kiest ervoor om een huifkartocht te maken en het moois van de Veluwe te ontdekken. Voor wie een heerlijk weekend nader tot elkaar wil komen is dit echt een aanrader. Natuurlijk maakt u tijdens uw verblijf gratis gebruik van bijvoorbeeld de midgetgolfbaan, diverse speeltuinen, binnen-, buitenzwembad, tennisbaan en sportvoorzieningen.

Er is voor iedereen wat te beleven hier dus dit is een op en top familieweekend voor iedereen!

Recreatief.nl

Nog maar 54 dagen en dan is het Kerst. Waarschijnlijk bent u al weer volop plannen aan het maken om de Kerstdagen door te brengen met kinderen en kleinkinderen. Nodigt u de gehele familie lekker thuis uit? Of is het wellicht een beter idee om tijdens de feestdagen er lekker op uit te trekken met de hele familie?

In dit laatste geval heeft u in ieder geval geen stress van alle boodschappen die u in huis moet halen en welk kerstdiner u moet serveren. In beide gevallen is het natuurlijk wel heel erg leuk om uw kinderen en kleinkinderen te verrassen met wat leuke kerstcadeaus onder de kerstboom.

Heeft u al een idee wat u gaat kopen? Een lekker geurtje voor uw dochter, een mooie klusbox voor uw zoon? Maar wat zouden de kleinkinderen willen hebben? Wat dacht u van een mooie iphone-case? Dit is een bescherm hoes voor de telefoon en kan in allerlei soorten en maten besteld worden zelfs met een leuke foto of spreuk. Op deze manier bent u altijd een beetje bij uw kleinkinderen.

De telefoon is bij veel jongeren namelijk nummer 1 waar ze hun vrije tijd aan besteden. Gemiddeld zo’n 3 uur per dag, maar bij veel jongeren is dit zelfs nog meer. Apple heeft zelfs sinds kort een app, waarbij er gemeten wordt hoeveel tijd er doorgebracht wordt op de telefoon.

Zijn uw kleinkinderen al wat ouder en wonen zij misschien ook al op zichzelf. Dan is het misschien leuk om een kerstpakket te geven. Hier zitten vaak wat leuke kerstaccessoires in, maar ook veel lekkernijen voor een gezellig, romantisch avondje op de bank. Zeker wanneer de kleinkinderen op zichzelf wonen is dit natuurlijk een schot in de roos!

Kerstpakketten zijn er ook voor ieder budget. Zo heeft u al een leuk pakket onder de € 20,- dus heeft u een hele grote familie dan blijft de Kerst toch nog enigszins betaalbaar!

Als grootouder speel je een belangrijke rol in het leven van je kleinkind. Een goede band met elkaar opbouwen is dan ook erg belangrijk. Dit kan soms wat lastig zijn door afstand, gebrek aan tijd of een verslechterde band met de ouders. Hoe zorg je er voor dat je toch een aanwezige rol in het leven van je kleinkinderen speelt? En hoe onderhoud je dit? Lees onderstaande tips eens rustig door en ontdek hoe jij een aanwezige grootouder wordt!

Zorg dat je er op tijd bij bent
Er op tijd bij zijn betekent al van jongs af aan aanwezig zijn in het leven van je kleinkind. Dit zorgt voor een stabiele relatie en gewenning bij de kinderen. Verander het oppassen in een uitje voor jullie beiden. Gezellig samen koken, koekjes bakken, spelletjes spelen en een filmpje kijken met wat lekkers. Een beetje verwennen mag en maakt het des te leuker! Knus onder de dekens in bed tv kijken? Gebruik dan een hoesje met standaard en kijk via een telefoon of tablet. Vanaf nu kijken jullie beide vol plezier uit naar een dagje bij opa en oma!

Jezelf aan je kleinkind aanpassen
Het is natuurlijk mogelijk dat je het niet helemaal eens bent met de opvoeding van je kleinkinderen. Hierdoor kan je onder andere op persoonlijk vlak botsen, omdat je andere normen en waarden hebt. Bovendien is alles tegenwoordig een stuk moderner, waardoor je kleinkinderen meer interesse hebben in technologische snufjes en minder in het spelen van spelletjes waar je zelf waarschijnlijk dol op was als kind. Respecteer dat je kleinkind soms vastgeplakt zit aan zijn / haar telefoon en denk hier ook in mee door bijvoorbeeld een iPhone Xs Max hoesje te geven ter bescherming. Soms kun je het scheppen van een band een handje helpen door er zelf flexibel in te staan. Pas je een beetje aan je kleinkind aan en doe iets waar jullie beide blij van worden.

Een goede band met de ouders
Af en toe misschien lastig om te accepteren, maar jouw kinderen zijn en blijven de ouders van je kleinkinderen. Waarschijnlijk ben je het niet altijd eens met alle keuzes die gemaakt worden, maar zij hebben het laatste woord wanneer het aankomt op de kids. Toch belangrijk dat je een goede en vriendelijke relatie onderhoudt met de ouders. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kleinkinderen is dit van belang. Ook zij zien graag dat opa en oma goed met papa en mama omgaan!

Zorg goed voor jezelf
Goed voor je kleinkinderen zorgen, begint bij goed voor jezelf zorgen. Om niets in het leven van de kleinkids te missen en samen veel leuke activiteiten te ondernemen is het van belang dat je zelf gezond en fit blijft. Dit betekent natuurlijk niet dat er niets te doen valt indien je minder goed ter been bent. Samen spelletjes spelen, een boekje voorlezen, knutselen of een telefoonhoesje ontwerpen is net zo leuk!

De tijd gaat al zo snel en helemaal wanneer u kleinkinderen heeft zult u ervaren hoe snel deze koters groot worden. Helaas hebben de kinderen en kleinkinderen ook niet altijd tijd om op bezoek te komen. Wij hebben een goed idee voor u!

Verwen u zelf met een mooi foto-cadeau. Foto’s kunnen tegenwoordig op van alles en nog wat afgedrukt worden. Wat dacht u van een hoesje voor uw telefoon met daarop uw favoriete foto van uw kleinkinderen of drink een lekker kopje koffie uit een foto-mok. Wilt u het nog spannender maken kunt u zelfs dekbedhoezen laten bedrukken. Zo kunt u iedere nacht slapen onder uw eigen familie.

Vindt u 1 foto niet genoeg. Dan is de foto-verjaardags-kalender zeker iets voor u. Een fotokalender met allemaal foto’s van uw (klein)kinderen en alle verjaardagen erop. Zo vergeet u geen enkele verjaardag meer (u wordt natuurlijk ook een dagje ouder) en u heeft altijd leuke foto’s van uw (klein)kinderen in uw huis hangen. Het is dus niet alleen een mooi geheugensteuntje, maar het fleurt de boel ook nog eens op.

Deze fotokalender, maar ook nog tal van andere leuke foto-items kunt u bestellen bij Flyerzone.nl

U bestelt de producten gemakkelijk online. U kunt de foto’s uploaden en binnen enkele dagen heeft u uw kalender, boek, mok of zelfs kleding in huis. Zo kunt u iedere dag genieten van uw familie!

Naast het gemakkelijk online bestellen levert Flyerzone uw bestelde producten ook nog eens gratis in Nederland en in België.

Flyerzone is een Nederlandse online drukkerij met meer dan 40.000 tevreden klanten. Zelf kwalitatief hoogstaand drukwerk produceren staat bij hun voorop. Zo produceren zij 100% van het drukwerk zelf en werken ze alleen met de beste offset en digitale drukpersen.

Flyerzone is met het beste logistiek netwerk dé drukwerk leverancier van Nederland. Dus wacht niet langer en bestel uw favoriete item online!

 

 

Wanneer de kleinkinderen op bezoek komen wil je er altijd graag wat speciaals van maken. Samen een ijsje halen of even gezellig naar de speeltuin. Blijven de kleinkinderen een heel weekend en weet je even niet wat je moet doen? Dan vind je hier de leukste weekendjes weg met de kleinkinderen.

1. Een weekendje op avontuur

Organisaties zoals Center Parcs bieden de mogelijkheid om een actief, avontuurlijk, verrassend en leuk weekendje weg te boeken. Op de parken vind je namelijk vermaak voor jong en oud, en is altijd wel wat te beleven. Van kinderboerderijen tot wildwaterbanen in het zwemparadijs: de kleinkinderen hebben het er gegarandeerd naar hun zin.

2. Gezellig naar het amusementspark

Ook een tripje naar een amusementspark is altijd leuk. Een themapark zoals de Efteling of Toverland brengt plezier en vertier voor jong en oud. Lekker samen in de achtbaan en genieten van een patatje op een van de mooie picknickplaatsen. Veel amusementsparken bieden ook de mogelijkheid tot verblijf. Is het verblijf op het park te duur? Ga dan gewoon op zoek naar een leuke bed and breakfast in de omgeving!

3. Een weekendje treinen

Het OV biedt vaak leuke acties en kortingen aan om een weekendje met de trein op pad te gaan. Het weekend ticket brengt je waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Zo kun je in een weekend lekker door Amsterdam slenteren, een bootje varen in Leiden en lekker pannenkoeken eten in Utrecht. Een weekend om nooit te vergeten!

4. Samen lekker actief

Nederland heeft tientallen mooie fiets- en wandelroutes door het hele land. Neem de kleinkinderen mee voor een actief weekendje en ga samen lekker wandelen of fietsen. Zo kunnen de kleinkinderen de energie kwijt, en zie je ook nog eens iets nieuws van ons mooie Nederland.

5. Een leuke citytrip

Nederland heeft tientallen leuke steden die makkelijk met het openbaar vervoer bezocht kunnen worden. Nu is er natuurlijk vanalles te beleven in Amsterdam en omstreken, maar ook steden als Leiden, Utrecht, Eindhoven en Den Bosch hebben van allerlei moois te bieden. Doe vooraf online wat onderzoek naar de mogelijkheden en boek een leuke bed and breakfast (of zelfs een mooi hotel) voor een weekendje in een andere stad. De ene dag lekker slenteren door de bossen, en de andere dag op pad om alle trekpleisters van de nieuwe stad te bezoeken. Niet alleen erg leuk: ook nog eens erg gevarieerd!