Menu
Vrije Tijd

100 Jaar Reclame in Amsterdam

100 Jaar Reclame , een tentoonstelling over de bijzondere relatie tussen bekend Nederland en reclame in de Beurs van Berlage Amsterdam. Meer dan 300 bekende Nederlanders uit heden en verleden passeren de revue. Van Wim Sonneveld en Rijk de Gooyer tot Ali B. en Sylvie Meis: vrijwel iedere bekende Nederlander is op reclamegebied actief geweest. Dat bezorgt je heel wat ‘oh-ja!’ momenten.

Bekende Nederlanders zijn deel van ons leven geworden. Ze zijn zo vertrouwd dat het haast lijkt alsof Willeke, Frans en Bram tot onze vriendenkring behoren. In de reclame weten ze ons dagelijks te vermaken, te ontroeren, soms te ergeren en vaak te verrassen.
Voor 100 Jaar Reclame is een schat aan reclamemateriaal bijeen gebracht. De talloze, nostalgische en vaak verrassende beelden en filmpjes van vroeger en nu laten zien wat bekende Nederlanders als André van Duin, Martine Bijl en Bram Moszkowicz op reclamegebied hebben gedaan.

REIS DOOR DE TIJD
100 Jaar Reclame neemt je mee op een reis door de tijd. Je gaat door verschillende tijdvakken, en ziet hoe beroemdheden in de reclame de tijdgeest weerspiegelen. De knusheid van de jaren ’50, de vrijheidsdrang van de ‘sixties’, het verlangen naar authenticiteit van de jaren ’90: het komt in de tentoonstelling allemaal aan bod

100 Jaar Reclame is dagelijks te zien van 8 november tot 28 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De Beurs van Berlage ligt in het centrum van Amsterdam aan het Damrak, op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Wilt u meer weten over 100 Jaar Reclame?

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.